Капиталът на общинските транспортни дружества Метрополитен“ и Столичен автотранспорт“ ще бъде

...
Капиталът на общинските транспортни дружества Метрополитен“ и Столичен автотранспорт“ ще бъде
Коментари Харесай

Общинарите увеличават капитала на „Метрополитен“ и „Столичен автотранспорт“

Капиталът на общинските транспортни дружества „ Метрополитен “ и „ Столичен автотранспорт “ ще бъде повишен с непарични вноски. Решението бе признато единомислещо и без диспути по време на съвещанието на Транспортна комисия към Столичния общински съвет в понеделник. И при двете сдружения е планувано Столична община да направи апорт на вземания.

Вносители на отчетите са общинските съветници от няколко политически сили – Иван Таков (БСП), Андрей Зографски (ПП-ДБ-СС), Карлос Контрера (ВМРО) и Прошко Прошков (ГЕРБ).

В отчета за „ Столичен автотранспорт “ е записано правото на взимане от Столична община на главници и лихви по контракти за заеми, които са сключвани в интервала 2021 – 2023 година Направена е оценка на непаричната вноска от три движимости лица и според техните изводи пазарната стойност на оценените вземания възлиза на над 15 млн. лева (15 071 462.07 лева.)

С толкоз се усилва и капитала на „ Столичен автотранспорт “. С това се актуализира и устава на сдружението, където към този момент ще бъде записано, че капиталът е в размер на над 49.1 млн. лева

В отчета за „ Метрополитен “ е записано пък правото на взимане, зародило след решение от 2019 година, когато СОС превежда пари на сдружението за осъществяване на ремонт и рационализация на 8 метровлака.

Съгласно изводи на движимостите лица пазарната стойност на оценените вземания е над 36.1 млн. лева Предложено е с толкоз да се усили и капитала на сдружението. И тук още веднъж е изменен устава, където обновеният капитал ще бъде в размер на над 48.6 млн. лева
Бюджетът
Бюджетът, импортиран от кмета Васил Терзиев, както и предложенията на Българска социалистическа партия за още доходи и разноски, не бяха признати от комисията. Стана ясно, че ПП-ДБ-СС ще показват обновен план на бюджет, в който са включени част от предложенията на останалите политически сили.

Икономическата рамка за превоза в размер на над 500 млн. лева обаче остана за разглеждане на взаимно съвещание на Комисията по финанси в сряда следобяд, дружно с отчет на Карлос Контрера по тематиката. Той отсъстваше от съвещанието и поради това Прошко Прошков (ГЕРБ) предложи разглеждането на двата отчета да бъдат отсрочени. Андрей Зографски (ПП-ДБ-СС) видя обаче в това опит за бойкот.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР